Liderii religiosi si politici din lumea araba si musulmana au condamnat atentatul de la Nisa, care s-a soldat cu 84 de morti si peste 100 de raniti. Tunisia a transmis ca atacatorul, un barbat cu cetatenie tunisiana si franceza, a comis un act de „lasitate extrema” si si-a exprimat solidaritatea cu Franta in lupta impotriva terorismului, relateaza The Guardian.

De asemenea, Marele Muftiu al Egiptului a denutat atacul si a subliniat ca „sabatorii care il urmeaza pe Satan vor fi condamnati in aceasta viata si in cea viitoare”.

Clericul din Arabia Suadita, Sheikh Salman al-Auda, a spus, de asemenea, ca „ucigasul va fi blestemat de Dumnezeu, ingerii lui, si de toti oamenii”. Reactia clericului vine dupa o dezbatere aprinsa pe retelele de socializare in care musulmanii erau atacati, noteaza The Guardian.

Universitatea Al-Azhar din Egipt, centrul principal de studiu al islamului sunit, a transmis ca atacul terorist de la Nisa vine in contradictie cu islamul si a facut un apel la „unirea eforturilor pentru a invinge terorismul si pentru a curata lumea de rau”.

Arabia Saudita si vecinii din Golf au dat un mesaj comun in care au precizat ca condamna ferm atacul terorist din Nisa, informeaza Digi24.

„Consiliul de Cooperare al Golfului este solidar cu Franta in urma atentatului las (din Nisa n.red)”, a transmis secretarul general al Consiliului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.