Presedintele Parlamentului European (PE) Martin Schulz a criticat dur, joi, alcatuirea Guvernului noului premier britanic Theresa May.

In opinia sa, acesta "vizeaza mai ales sa satisfaca o coeziune interna a Partidului Conservator" si "se concentreaza mai putin asupra viitorului tarii", relateaza AFP.

May a creat controverse incredintandu-i Ministerul Afacerilor Externe liderului campaniei pro-Brexit, Boris Johnson, si creand un minister integral dedicat iesirii tarii din UE, precizeaza Ziare.com.

Schulz a declarat ca acest nou Cabinet, la fel ca cel condus de catre predecesorul lui May David Cameron, are la baza solutionarea disensiunilor interne din cadrul Partidului Conservator (Tory), in loc sa promoveze interesul national.

"Vom lucra in mod constructiv cu noul Guvern britanic in aceasta perioada dificila, asa cum am facut si in trecut", a spus politicianul german.

"Insa alcatuirea noului Cabinet arata ca accentul cade mai putin asupra viitorului tarii si mai mult asupra satisfacerii coeziunii interne a Tory", a adaugat el.

"Din nefericire, acest lucru continua din ceea ce a fost punctul de plecare a acestui refrerndum nefericit", a spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.