Motanul Larry isi va pastra ”locul de munca” si nu va fi evacuat din resedinta din Downing Street Nr.10 din Londra, dupa ce prim-ministrul britanic David Cameron va parasi aceasta casa, miercuri, in urma demisiei sale, informeaza bbc.com.

Motanul Larry a devenit o figura familiara pe treptele din fata resedintei prim-ministrilor britanici inca de cand a fost adus in acea casa de David Cameron, in anul 2011. Celebrul motan, ale carui fotografii apar foarte des in presa britanica si care detine titlul oficial de ”Chief Mouser” (”prinzator-sef de soareci”), va ramane in resedinta din Downing Street Nr.10 si dupa ce Theresa May il va inlocui pe David Cameron, miercuri, in functia de prim-ministru al Marii Britanii, scrie NEWS.ro.

”Este o pisica in serviciul public si nu apartine familiei Cameron - va ramane aici”, a precizat un purtator de cuvant al guvernului britanic.

Motanul Larry a fost adus de la un adapost pentru caini si pisici din Battersea, in 2011, cu misiunea de a prinde soarecii din resedinta prim-ministrului britanic, dupa ce un sobolan negru, foarte mare, a fost vazut trecand prin fata usii de la Downing Street Nr.10 in timpul unei transmisiuni TV in direct.

Intrucat ingrijitorii de la adapostul Battersea Dogs & Cats Home spuneau ca motanul avea ”simturi acute de pradator” si ii placea sa se joace cu soarecii pe care ii prindea, Larry a fost considerat un candidat potrivit pentru a deveni ”chief mouser”.

Larry calca pe urmele altor pisici de la Downing Street Nr. 10 care au detinut functia de ”Chief Mouser to the Cabinet Office”. El este primul motan caruia i-a fost acordat acest titlu dupa ce Humphrey - care a fost adoptat in 1989 dupa ce vagabonda prin fata resedintei ocupate de Margaret Thatcher - s-a ”pensionat” in 1997.

Un cont de Twitter neoficial al motanului Larry a fost lansat luni.

Alti motani celebri de la Downing Street Nr.10 au fost Rufus of England (in anii 1920), Munich Mouser (in anii 1930 si 1940), Wilberforce (in anii 1970), Humphrey (1989-1997) si Sybil (pisica lui Alistair Darling incepand din 2007).

Citeste si:
Theresa May si-a anuntat demisia
Theresa May si-a anuntat demisia

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.