Desi oficialitatile britanice spun ca vor ramane alaturi de tarile membre UE si vor fi aceeasi parteneri loiali, un cu totul alt lucru poate fi observat in momentul in care un cetatean roman vrea sa le treaca granita.

Cetatenii britanici au votat pentru iesirea din UE, insa ce inseamna acest lucru cu adevarat pentru celelalte state europene? Poate cetatenii francezi sau germani nu vor avea nicio problema si nu vor simti modificarea, insa romanii cu siguranta vor simti din plin efectul acestei schimbari dramatice.

O tanara care lucreaza pentru Booking.com in Olanda povesteste cum a fost verificata la granita Regatului Unit: ,,A trecut o perioada de cand m-am simtit discriminata pentru ca sunt romanca, dar astazi am fost surprinsa de schimbarile aduse de Brexit. Am fost intrebata la aeroport unde ma duc in Marea Britanie. Le-am spus ca ma duc la o petrecere, iar ei m-au intrebat la care petrecere ma duc si cu cine. A trebuit sa dau detalii exacte. M-au intrebat unde locuiesc, daca pot sa le arat pasaportul (aveam buletinul) si de ce locuiesc in Olanda. Apoi mi-au spus sa le arat cardul cu care mi-am platit biletele de avion si mi-au verificat de doua ori buletinul pentru frada. Am fost informata ca aceste controale extinse sunt doar pentru romani si polonezi.", relateaza romanca intr-o postare pe una dintre retelele de socializare.

Aceasta a adaugat si o fotografie cu un panou informativ din aeroportul Liverpool care precizeaza faptul ca din Romania, Polonia si Albania vin muncitori ilegali si sclavi sexuali.

Reactiile cetatenilor romani trecuti prin situatii asemanatoare nu au incetat sa apara, acestia relatandu-si povestile lor si simpatizand cu situatia jenanta in care a fost pusa tanara.

Un alt internaut relateaza ca situatia este chiar si mai rea pentru zborurile Spania - Marea Britanie. O alta romanca a fost pusa de autoritatile vamale sa scrie litere, numere si sa identifice orase italiene dintr-o anumita lista, cauzand o coada uriasa in spatele ei, in tot acest timp toti ceilalti pasageri fiind martori la ceea ce era ea obligata sa faca. Aceasta a fost de asemenea pusa sa arate ca stie cum sa se semneze pentru a putea trece mai departe de filtru, iar toate aceste verificari sunt in plus doar pentru ca era o romanca stabilita in Spania si calatorea inspre Regatul Unit. Aceasta mai spune ca nu i s-a intamplat o singura data acest lucru si de acum se asteapta la controale si mai aspre.

Citeste si:
Marea Britanie ar putea deveni mai săracă decât România. Analiza...
Marea Britanie ar putea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.