In discursul sau sustinut la Varsovia, presedintele american Barack Obama a insistat asupra faptului ca solidaritatea dintre Statele Unite si Europa nu va fi afectata de iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, informeaza The Guardian.

In discursul sau sustinut in capitala Poloniei, Obama a descris afirmatii potrivit carora Occidentul ar fi fost puternic slabit de votul de la referendumul din Marea Britanie drept o ''hiperbola'', evidentiind caracterul solid si durabil al relatiilor Washingtonului cu UE, pe care le-a numit ''una dintre cele mai importante realizari economice si politice din timpurile moderne''.

''Aceasta este o realizare care trebuie pastrata'', a adaugat Obama. De asemenea a vorbit despre o Europa integrata ca fiind ''piatra de temelie a relatiilor Statelor Unite cu lumea'', relateaza mediafax.

Obama a specificat ca lectia data de referendumul din Marea Britanie si decizia cetatenilor este ca ''guvernele nu pot fi institutii care actioneaza de la distanta'', ci ca trebuie sa raspunda rapid temerilor si nevoilor pe care le au oamenii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.