O noua reuniune a Consiliului NATO-Rusia, va avea loc la Bruxelles pe data de 13 iulie, intr-o incercare de a detensiona situatia din Europa, la doar cateva zile dupa summitul NATO de la Varsovia, informeaza Reuters.

Prima intrunire a consiliului pe acest an avut loc in luna aprilie, dupa o pauza de aproape doi ani in care relatiile dintre cele doua parti au fost practic inghetate. Discutiile care au vizat Ucraina si Peninsula Crimeea insa au starnit numeroase dezacorduri.

Reuniunea va avea loc pe 13 iulie, la doar cateva zile de la Summitul NATO de la Varsovia care va avea loc pe 8 si 9 iulie, pentru a finaliza cea mai ampla reforma a Aliantei dupa prabusirea Uniunii Sovietice, pentru a contracara ceea ce considera o Rusie tot mai agresiva si mai impredictibila.

Reprezentantul Rusiei la NATO, a declarat ca Moscova se va concentra asupra deciziilor luate in Varsovia, reiterand reiterand ca in opinia sa, intarirea capacitatii militare a NATO reprezinta un factor de risc la adresa pacii in Europa Centrala, scrie mediafax.

"Accentul va fi pus in principiu pe securitatea militara in urma deciziilor care urmeaza sa fie luate la summitul NATO de la Varsovia", sustine ambasadorul rus Alexander Grushko. "Speram ca vom avea parte de un dialog sincer si serios asupra problemelor legate de intensificarea activitatilor NATO in zonele de la frontiera cu Rusia si impactul acestora asupra securitatii si stabilitatii in Europa", a subliniat oficialul rus.

"Discutiile se vor axa pe criza din Ucraina, precum si pe necesitatea de a pune in aplicare pe deplin prevederile Acordului de la Minsk.", a adaugat si Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO

"Vom studia, de asemenea, si activitatile militare, cu un accent deosebit pe transparenta si reducerea riscurilor, precum si situatia de securitate din Afganistan", a mai spus oficialul NATO.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.