Potrivit Kremlinului, atentatul recent asupra aeroportului din Istablul ar putea fi rezultatul ignorarii semnalelor Moscovei de catre serviciile de securitate din Turcia si din Uniunea Europeana, informeaza Reuters.

"In ultimii multi ani, partea rusa a informat colegii turci si europeni ca persoane suspectate de legaturi cu teroristi se ascund in Turcia si in numeroase tari europene", a declarat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, citat de Daily Mail.

"In cele mai multe cazuri, astfel de semnale lansate de partea rusa nu au fost tratate cu atentia cuvenita si nu au atras nicio reactie din partea colegilor. Spre regretul nostru, atacurile de la Istanbul ar putea fi efectul acestei lipse de reactie", a subliniat Peskov.

Tripul atentat comis de pe Aeroportul Ataturk din Istanbul s-a soldat cu moartea a 45 de persoane. Acesta a fost gruparii teroriste Stat Islamic, noteaza mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.