O companie de consultanta cu sediul in New York si Copenhaga, Institute of Reputation, a lansat topul statelor cu cea mai buna reputatie din lume in anul 2016. Afla ce loc ocupa Romania in acest top.

Pentru realizarea acestui clasament s-a luat in considerare modul in care sunt percepute si respectate tarile la nivel mondial, peste 48.000 de respondenti evaluand 70 de tari. Acestia au fost rugati sa analizeze siguranta locurilor, politicile sociale si economice progresive, eficienta guvernului, atitudinea fata de vizitatori si alte 12 criterii, noteaza Daily Mail.

In urma completarii chestionarelor on-line s-a constat ca reputatia unei tari nu este relationata cu dimensiunea sau puterea sa, fizica sau globala, noteaza Gandul.

Primele zece locuri in acest top sunt ocupate de:

1. Suedia

2. Canada

3. Elvetia

4. Australia

5. Norvegia

6. Finlanda

7. Noua Zeelenda

8. Danemarca

9. Irlanda

10. Olanda

Din cele 70 de state, Romania se afla pe locul 56, inaintea tarii noastre clasandu-se Egipt, El Salvador sau Israel. Tari precum Iran, Irak, Pakistan, Arabia Saudita, Nigeria, Rusia, Algeria, Angola, in care se remarca tensiuni politice sau militare se se afla pe ultimele locuri, scrie descopera.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.