Austria ar putea organiza, in anumite conditii, un referendum in vederea iesirii din Uniunea Europeana, afirma intr-un interviu publicat sambata candidatul extremei drepte Norbert Hofer, caruia Curtea Constitutionala i-a dat o a doua sansa sa poata deveni presedintele tarii, relateaza DPA.

Hofer, candidatul Partidului Libertatii la presedintie, a facut aceasta declaratie pentru cotidianul italian Corriere della Sera, la o zi dupa decizia Curtii Constitutionale de repetare a alegerilor prezidentiale din mai, in care a fost invins cu un scor extrem de strans de catre rivalul sau ecologist Alexander Van der Bellen.

Hofer a declarat ca organizarea unui referendum pe tema unei iesiri a Austriei din Uniunea Europeana va fi "garantata" in cazul in care Turcia va fi primita in blocul european sau daca tratatele europene vor fi modificate astfel incat sa consolideze puterea Bruxellesului in detrimentul capitalelor statelor membre UE, scrie News.ro.

"Daca Turcia ar adera la Uniunea Europeana, ar exista un motiv legitim ca poporul austriac sa fie intrebat daca vrea sau nu sa ramana intr-un asemenea mediu", a declarat candidatul la presedintie.

De asemenea, "o modificare a tratatelor europene catre o reducere suplimentara a competentelor statelor membre ar conduce in mod automat, in Austria, la un referendum", a subliniat Hofer.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.