Un barbat inarmat a ucis cinci persoane si a ranit cel putin alte 20 in noaptea de vineri sambata, dupa ce a deschis focul cu o arma automata intr-o cafenea, in nordul Serbiei, a anuntat politia. Suspectul a fost arestat, relateaza The Associated Press.

Atacul a avut loc la ora locala 1.40 (2.40, ora Romaniei), intr-un sat aflat in apropiere de localitatea Zrenjanin, situata la aproximativ 50 de kilometri nord-vest de Belgrad.

Un barbat - identificat doar cu initialele Z. S. - si-a ucis mai intai sotia si alta femeie, dupa care a tras la intamplare in alte persoane din cafenea, precizeaza politia intr-un comunicat.

Martori au declarat pentru televiziunea de stat ca atacatorul a venit in local si a vazut-o pe sotia sa acolo impreuna cu un grup de prieteni. Barbatul s-a dus acasa si s-a intos cu o pusca.

"A scos pusca si a inceput sa traga, mai intai in aer"
, a declarat un martor, Svetozar Manojlovic.

Focurile "sunau ca niste petarde", a adaugat el. "Apoi, tipul de langa mine a cazut jos, iar altii au inceput sa cada si ei. A fost un haos total".

Ministrul sarb de Interne Nebojsa Stefanovic a declarat ca oamenii din cafenea au reusit sa-i smulga arma din mana atacatorului, atunci cand acesta a incercat sa fuga.

Politia a sosit imediat si l-a prins pe suspect, a declarat Stefanovic. El a declarat ca mobilul probabil este gelozia, scrie News.ro.

Stefanovic a declarat ca arma automata este ilegala. El i-a indemnat pe cetateni sa predea armele pe care multi oameni le detin dupa razboaiele din Balcani din anii '90.

"Este (un atac) complet neasteptat", a declarat Stefanovic in fata cafenelei "Makijato". "Nu a existat niciun indiciu. Oamenii spun ca (atacatorul) era calm si normal", a adaugat el.

Ranitii au fost transportati la spitale din Zrenjanin si Novi Sad, localitati aflate in apropiere.

Medici din Zrenjanin au declarat ca sapte persoane au fost operate si se afla in stare grava.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.