Presedintele Barack Obama avertizeaza ca evolutia pe termen lung a economiei globale ar putea fi afectata de deciziei Marii Britanii de a parasi Blocul comunitar, relateaza BBC si Reuters.

"Consider ca exista unele preocupari temeinice pe termen lung cu privire la cresterea economica la nivel global pe termen lung, in cazul in care Brexit-ul va avea loc, iar acest lucru ingheata posibilitatile de investitii in Marea Britanie si in intreaga Europa. Intr-un moment in care ritmul de crestere globala este deja unul scazut, acest lucru nu ajuta", a declarat Barack Obama, prezent la Ottawa pentru un summit cu liderii din Mexic si Canada.

Presedintele american a aparat ferm comertul liber si a promis sa continue planurile pentru un Parteneriat Trans-Pacific.

Inainte de referendum, Obama s-a pronuntat impotriva Brexitului, declarand ca liderii G20, care vor participa anul acesta la o reuniune in China, vor trebui sa lucreze pentru a stimula cererile la nivelglobal si a consolida economia globala, scrie mediafax.

De asemenea, a reiterat faptul ca legatura speciala dintre Marea Britanie si Statele Unite va rezista acestui eveniment, insa absenta Regatului Unit din Blocul comunitar va "face mai dificila rezolvarea altor provocari care trebuie solutionate".

"Si cred ca va fi un proces dificil, o provocare, dar nu este nevoie sa fie si un proces de panica", a adaugat liderul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.