Autoritatile afgane au anuntat ca cel putin 27 de persoane au fost ucise si alte 40 ranite in urma unui atac sinucigas care a vizat mai multe autobuze ce transportau cadeti de politie, informeaza Reuters.

Trei autobuze au fost atacate in apropierea capitalei Kabul, a declarat un oficial din cadrul politiei, potrivit informatiilor preliminare.

"Informatiile initiale pe care le detinem sunt ca sunt implicati doi atacatori sinucigasi si exista multe victime", a adaugat acesta.

Conform unui oficial din cadrul Ministerului de Interne 27 de persoane au murit si alte 40 au fost ranite, scrie mediafax.

Purtatorul de cuvant al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat ca primul atacator a vizat un autobuz care transporta cadeti de politie, iar al doilea atacator sinucigas a detonat vehiculul-capcana in momentul in care echipajele de salvare au ajuns la locul incidentului.

Potrivit Reuters, atacurile subliniaza amenintarile la adresa securitatii in Afganistan cu doar o saptamana ianinte de Summitul de la Varsovia, unde se asteapta ca liderii sa discute despre sustinerea guvernului de la Kabul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.