Doua explozii s-au produs, marti seara, pe aeroportul international Ataturk din Istanbul, cel mai mare aeroport din Turcia, fiind urmate de focuri de arma, au relatat posturile de televiziune turce, care privilegiaza ipoteza unui atentat sinucigas si care evoca zeci de raniti, transmis AFP si Reuters.

[Update]
Potrivit oficialilor turci, bilantul victimelor a ajuns la 36 de morti si 147 de raniti.



Autoritatile turce spun ca a fost un atac sinucigas, cu doi atentatori care s-au detonat inainte sa treaca prin filtrele de securitate. Conform ultimelor relatari ale CNN, organizatia terorista ISIS a revendicat atacul.


De asemenea, au confirmat si faptul ca in parcarea aeroportului s-a tras cu arma. Conform Reuters, politistii turci ar fi deschis focul in directia atentatorilor, inainte ca acestia sa se detoneze.
Un martor a declarat pentru CNN Turkey ca, dupa cele doua explozii, din parcarea aeroportului s-au auzit focuri de arma. De asemenea, sustine ca mai multe taxiuri ar fi plecat spre spitale, cu raniti.

Ministrul turc al Justitiei a declarat ca doi atacatori s-au aruncat in aer dupa ce politia a deschis focul asupra lor. Un al treilea ar fi ripostat cu o arma de atac.

Bekir Bozdag, ministrul Justitiei: „Conform informatiilor pe care le-am primit, un teroriast a deschis primul focul, cu un Kalasnikov, la intrarea in terminalul international, si apoi s-a aruncat in aer”, conform Reuters.


Activitatea pe Aeroportul International Ataturk din Istanbul, cel mai mare dintre cele doua care deservesc orasul, a fost complet inchisa. Toate decolarile au fost anulate iar avioanele care trebuiau sa aterizeze au fost redirectionate.
Citeste si:
VIDEO Atentat într-o biserică din California. O persoană a murit
VIDEO Atentat într-o biserică...

Jerusalem Post il citeaza pe ministrul turc al Justitiei, care a anuntat ca 10 oameni au murit, dar scrie ca este de asteptat ca numarul celor care si-au pierdut viata sa creasca. Aceeasi publicatie vorbeste despre cel putin 100 de victime si despre faptul ca in atac ar fi fost folosite grenade de mana si ca numarul celor care au participat la atac inca nu este cunoscut.

In ultima jumatate de an, in Turcia au avut loc numeroase atentate. Anul acesta, este al cincile atac major. Pe 8 iunie, 3 persoane, intre care doi politisti, au murit si alte 30 au fost ranite intr-un atac cu masina-capcana care a vizat sediul politiei din Midyat, in sud-estul Turciei. Cu o zi inainte, un atac in Istanbul provocase 11 morti si 36 de raniti, relateaza Digi24.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.