Papa Francisc a spus ca Biserica Romano-Catolica si crestinii ar trebui sa ceara iertare homosexualilor pentru modul in care i-au tratat, transmite Reuters.

Vorbind reporterilor la bordul avionului ce il ducea inapoi la Roma din Armenia, el a spus si ca Biserica ar trebui sa ceara iertare si pentru modul cum a tratat femeile, pentru ca a fost oarba la exploatarea copiilor si pentru “binecuvantarea atat de multor arme” in trecut.

Intr-o conversatie libera lunga de o ora, traditionala in calatoriile sale internationale, Suveranul Pontif a fost intrebat daca este de acord cu recentele ale unui cardinal german, ca Biserica ar trebui sa-si ceara iertare homosexualilor, relateaza hotnews.ro.

Papa Francisc a parut trist cand reporterul l-a intrebat daca aceste scuze nu ar trebui cerute mai repede din cauza uciderii a 49 de persoane intr-un club gay din Orlando, noteaza Reuters.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.