Vaticanul a respins cu putere acuzatiile Turciei ca Papa Francisc a adoptat „mentalitatea Cruciadelor” cand a calificat macelarirea armenilor in epoca otomana drept genocid, scrie The Guardian.

Purtatorul de cuvant al Sfantului Scaun, Federico Lombardi, a spus ca nimic din cuvintele papei din timpul vizitei in Armenia nu a aratat vreo ostilitate fata de Turcia, dimpotriva, au fost impletite cu apeluri pentru ca Armenia si Turcia sa construasca punti de pace si reconciliere.

„Papa nu face Cruciade. El nu a spus niciun cuvant impotriva poporului turc”, a declarat Lombardi.

Sambata, vicepremierul de la Ankara, Nurettin Canikli, a calificat aprecierile pontifului drept „enorm de nefericite” si a apreciat ca poarta urmele „mentalitatii Cruciadelor”.

Papa Francisc isi incheie vizita in Armenia astazi cu o liturgie duminicala in catedrala apostolica si o vizita la granita – inchisa – dintre Armenia si Turcia, relateaza HotNews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.