Efectele Brexit s-au facut resimtite, iar acum cetatenii isi dau seama ce se intampla cu adevarat.

UPDATE

Peste 3 milioane de cetateni au semnat petitia care cere un al doilea referendum privind apartenenta la UE.

Socul de dupa Brexit a transformat Regatul Unit intr-o tara divizata, plina de ranchiuna, dezorientata si cu pierderi mari pe plan international. Nici din partea UE nu primeste nicio mana de ajutor, intrucat ministrii de externe ai tarilor fondatoare UE s-au intalnit si au cerut intr-o declaratie comuna de presa ca Marea Britanie sa invoce articolul 50 imediat si sa inceapa negocierile privind plecarea.

Juncker, seful Comisiei Europene, a pus sare pe rana atunci cand a declarat ca nu vor exista niciun fel de negocieri post-Brexit.

La doar cateva ore dupa anuntarea rezultatelor referendumului tinut joi, economia Marii Britanii a pierdut mai mult decat a contribuit vreodata la bugetul UE, iar sambata marile piete de pe glob au anuntat pierderi de peste 2 trilioane de dolari.

Peste 1,1 milioane de cetateni care au votat LEAVE acum regreta aceasta decizie, asa ca este de inteles de ce isi doresc un nou referendum. Rusinea a fost si mai mare pentru britanici, atunci cand Google Trends a publicat faptul ca cel mai cautat lucru dupa Brexit a fost: "ce inseamna Uniunea Europeana."


Parlamentul britanic poate inca bloca vointa populara, insa asta ar insemna suicid politic fara o campanie bine pusa la punct. Semnele unui astfel de gest sunt cu atat mai slabe cu cat premierul si-a anuntat deja demisia din fruntea Executivului.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.