Trump a afirmat ca acest “carnagiu” ii va ajuta afacerile.

Candidatul republican Donlad Trump a declarat, in timpul vizitei in Scotia, ca este un lucru bun ca lira sterlina s-a prabusit in urma rezultatelor referendumului privind iesirea Marii Britanii din UE, pentru ca aceasta va face ca mai multi oameni sa vina la noul sau complex hotelier cu terenuri de golf din Scotia, relateaza The Independent.

“Daca lira sterlina scade, vom face mai multe afaceri. Daca lira sterlina va scadea, mai multi oameni vor veni la Turnberry, sincer”, a spus el la taierea panglicii inaugurale de la complexul sau hotelier Turnberry, a doua zi dupa ce Marea Britanie a votat pentru iesirea din UE.

“Cred ca in locuri precum Scotia, Anglia si in diferite locuri din Marea Britanie, cred ca veti vedea multa activitate. Lira sterlina s-a apreciat si oamenii nu au mai putut face ceea ce voiau, in ceea ce priveste calatoriile si alte lucruri”, si-a explicat el punctul de vedere.

„Cred ca s-ar putea dovedi ceva pozitiv. Nimeni nu stie cu adevarat. Vom sti in circa cinci ani, vom putea sa analizam. Poate ca va lua si mai mult de atat, dar ceea ce se stie este ca (britanicii – n.r.) si-au recastigat independenta, iar acesta este un lucru foarte important”, a adaugat controversatul politician.

Actiunile marilor companii europene au incheiat tranzactiile de vineri cu cel mai grav declin din ultimii aproape opt ani, investitorii renuntand la activele riscante in urma referendumului istoric la care britanicii au decis iesirea lor din Uniunea Europeana, relateaza news.ro.

Euro s-a depreciat cu 1,9%, la 1,1101 dolari pe unitate, iar lira sterlina cu 5%, la 1,3643 dolari pe unitate. Lira a scazut in timpul tranzactiilor cu pana la 10%, la 1,33 dolari pe unitate, cel mai redus nivel din ultimii 31 de ani.

Citeste si:
Cum te acomodezi după concediu: 5 trucuri ușor de aplicat
Cum te acomodezi după...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.