Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a afirmat sambata intr-un interviu acordat cotidianului german Bild ca Berlinul va juca un "rol central" in cadrul UE dupa votul in favoarea Brexitului.

"Germania va continua sa joace un rol central, chiar si mai important in cadrul Uniunii Europene", a declarat Jean-Claude Juncker pentru Bild, in timp ce cancelarul Angela Merkel i-a invitat deja luni la Berlin pe presedintele francez, Francois Hollande, premierul italian, Matteo Renzi, si pe presedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Sambata, o reuniune a ministrilor de externe din cele sase tari fondatoare ale UE (Belgia, Franta, Germania, Italia, Luxemburg si Olanda) este, de asemenea, prevazuta la Berlin, relateaza HotNews.ro.

Cu siguranta, UE nu este perfecta, dar "este ce avem mai bun pentru a aduna toate tarile Europei la aceeasi masa si a gasi compromisuri pentru ca oamenii sa traiasca acolo in pace, libertate si prosperitate", a mai afirmat Jean-Claude Juncker. Marea Britanie "ne va lipsi la aceasta masa de familie", a continuat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.