Turcia este tot mai putin dependenta de armamentul importat de la partenerii occidentali, in clipa de fata industria locala de Aparare asigurand aproximativ 60% din necesarul fortelor armate ale Turciei.

Estimarea a fost facuta de oficialii turci cu ocazia lansarii la apa a celei de-a treia corvete de productie proprie, iar presedintele tarii, Recep Erdogan, nu se sfieste sa ceara mai mult de la constructorii navali: vrea un portavion, dupa cum relateaza Defense News.

Burgazada este a treia nava de lupta din clasa Ada produsa in Turcia, iar presedintele Erdogan a anuntat ca tara sa "va fi curand in postura de a lansa la apa un portavion de productie proprie".

De altfel, afirmatia sefului de stat nu este deloc hazardata, constructorul Sedef Shipbuilding intrand intr-un parteneriat cu spaniolii de la Navantia pentru a construi o platforma navala de decolare si aterizare a avioanelor, proiect cu un pret estimativ de aproximativ 1,5 miliarde de dolari, conform business24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.