Inainte cu cateva zile de referendumul pentru ramanerea sau iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, expertii economici fac predictii sumbre cu privire la consecintele dureroase pe care un Brexit le-ar atrage.

Economistul si omul de afaceri miliardar, George Soros, avertizeaza ca lira si pietele s-ar putea prabusi a doua zi dupa votul pentru Brexit, avand consecinte grave pentru oamenii de rand.

Acesta a declarat pentru The Guardian ca Marea Britanie s-ar putea trezi intr-o Black Friday daca voteaza pentru iesirea din Uniunea Europena, scrie hotnews.ro.

"Prea multi cred ca un vot de a parasi UE nu va avea nici un efect asupra pozitiilor financiare personale". Din pacate, potrivit predictiilor lui Soros lucrurile nu vor decurge asa cum majoritatea oamenilor isi imagineaza, relateaza theweek.co.uk.

"Daca Marea Britanie paraseste UE, va exista cel putin un efect clar si imediat care va aduce atingere fiecarei gospodarii. Valoarea lirei va scadea vertiginos. Votul pentru parasirea Uniunii Europene va avea, de asemenea, un impact imediat si dramatic asupra pietelor financiare, preturilor si locurilor de munca".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.