Cele patru propuneri legislative de restrictionare a armelor de foc, inaintate pe fondul atentatului din clubul de noapte din Orlando au fost respinse de Senatul american.

Patru propuneri, dintre care doua initiate de republicani si alte doua de democrati, care ar fi vizat extinderea verificarilor antecedentelor infractionale si psihiatrice inainte de vanzarea unei arme de foc au fost respinse de Senat, scrie mediafax.

Senatorii s-au contrazis cu privire la modalitatea care ar trebui abordata pentru a preveni atacurile de tipul celui din Orlando pe viitor, scrie bbc.com.

Senatorul republican John Cornyn a subliniat faptul ca ar trebui sa se lupte pentru eliminarea extremismului islamic, care reprezinta cauza principala a ceea ce s-a intamplat in Orlando: "Colegii mei isi doresc, in multe moduri, sa trateze simptomele fara a lupta impotriva bolii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.