Avionul Solar Impulse a inceput luni traversarea Oceanului Atlantic, etapa cea mai lunga a tentativei sale de a realiza un zbor in jurul lumii fara sa utilizeze carburanti fosili.

Acest avion care foloseste exclusiv energie solara, a decolat luni dimineata in jurul orei 06.30 GMT de pe aeroportul John Kennedy din New York si este asteptat joi in Franta sau in Spatia, in functie de conditiile meteorologice.

Aceasta traversare a Oceanului Atlantic va dura 90 de ore si reprezinta cea de-a 15-a etapa a zborului in jurul lumii, care a inceput pe 9 martie 2015 in Abu Dhabi.

Bertrand Piccard si compatriotul lui André Borschberg piloteaza avionul Solar Impulse 2 in mod alternativ, schimbandu-se la mansa aeronavei, in fiecare etapa programata in zborul sau in jurul lumii.

André Borschberg a doborat in luna iulie recordul mondial pentru cel mai lung zbor solitar si fara realimentare, parcurgand distanta dintre Japonia si Hawaii, in 118 ore.

Avionul Solar Impulse 2, ale carui aripi sunt acoperite cu peste 17.000 de celule fotovoltaice, care incarca bateria pe timpul zilei, a fost construit pentru a-si incheia turul in jurul Globului in mai multe etape, echivalentul a 500 de ore de zbor, cu scopul de a promova folosirea energiei regenerabile.

Organizatorii vor alege in ultimul moment destinatia escalei finale - Europa Occidentala sau Africa de Vest -, pe coasta Marii Mediterane, inainte de incheierea calatoriei, in Abu Dhabi, relateaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.