Potrivit autoritatilor afgane, cel putin 20 de persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost ranite in doua atacuri cu bomba separate in Afganistan.

Un insurgent taliban s-a aruncat in aer in Kabul provocand moartea a 14 agenti de securitate din Nepal care se deplasau cu un microbuz spre ambasada Canadei. Alte zece persoane au fost ranite in atentat, relateaza mediafax.

Aceste atacuri sunt cele mai recente dintr-un val de violenta care scoate in evidenta provocarile cu care se confrunta guvernul de la Kabul si sustinatorii sai occidentali pe masura ce Washingtonul ia in considerare daca sa amane sau nu planurile sale de a reduce numarul trupelor in Afagnistan, potrivit reuters.com.

"Prin organizarea acestui atac, ne-am dorit sa aratam americani si oficialilor militari ai NATO ca putem efectua atacuri oriunde si oricand ne dorim", a declarat purtatorul de cuvant al talibanilor.

De asemenea, conform declaratiilor unui oficial local, un alt atentat a avut loc intr-o piata comerciala din provincia Badakhshan. Acesta din urma s-a soldat cu opt morti si alti 18 raniti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.