Canada a legalizat vineri eutanasia la cerere bolnavii in faza terminala, dupa ce Senatul a votat un controversat proiect de lege care a fost criticat atat de aparatorii mortii asistate, cat si de detractori.

Legea pentru reglementarea eutanasiei a fost ceruta de Tribunalul Suprem al Canadei, in februarie 2015, cand a decis ca legea existenta atunci, care penaliza moartea asistata medicamentos, era anticonstitutionala si a dat Parlamentului termen de un an pentru redactarea unei noi legi.

Proiectul de lege a fost aprobat in Senatul canadian cu 44 voturi pentru si 28 impotriva. Joi, camera inferioara a parlamentului aprobase proiectul cu 190 voturi pentru si 108 contra.

Termenul limita stabilit de Tribunalul Suprem pentru ca parlamentul sa aprobe o noua lege s-a implinit pe 7 iunie fara ca legislativul canadian sa reuseasca sa ajunga la un acord asupra textului.

Tribunalul Suprem a semnalat, in sentinta sa, ca eutanasia ar trebui sa fie disponibila oricarei persoane aflate intr-o "conditie medicala dureroasa si iremediabila", relateaza Hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.