Mii de persoane au manifestat sambata in centrul Varsoviei impotriva unui proiect de lege care vizeaza interzicerea aproape totala a avortului in Polonia unde legea in vigoare in acest domeniu este una dintre cele mai restrictive din UE, relateaza Agerpres citand AFP.

"Exist, gandesc, decid!", au scandat participantii la acest "Mars pentru demnitate", unii purtand pancarte cu mesajul: "Drepturile femeii sunt drepturi ale omului".

Manifestatia a fost organizata de grupul "'Dziewuchy Dziewuchom" ("Femei pentru femei") creat pe Facebook la inceputul acestui an si care are in prezent peste 100.000 de membri, precizeaza hotnews.ro.

Datand din 1993, legea privind avortul in Polonia limiteaza deja intreruperea voluntara a sarcinii si nu o autorizeaza decat in trei cazuri: cand exista risc pentru viata si sanatatea mamei, cand examinarea prenatala indica o grava patologie ireversibila la embrion sau cand sarcina este rezultatul unui viol.

Mai multe organizatii care se opun avortului au inaintat parlamentului, cu sprijinul Bisericii Catolice si a conservatorilor la putere, un text mai restrictiv, care, daca va fi votat, va permite intreruperea sarcinii numai daca aceasta masura este necesara pentru a salva viata mamei, conform pesurse.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.