Incepand cu 1 iulie spaniolii pot cultiva si consuma canabis acasa.

Spaniolii au ajuns la concluzia ca marijuana este o alternativa mult mai sanatoasa la consumul excesiv de alcool, asa ca au luat o decizie care va ajuta foarte mult oamenii care au nevoie de tratamente alternative.

Spania a fost de foarte mult timp una dintre cele mai multe tari in care puteai gasi specialisti medicali in domeniul canabisului, oferind mai multe solutii pentru conditii medicale care, de altfel, ar fi fost tratate cu medicina conventionala foarte scumpa.

Schimbarea vine la articolul 36, unde se precizeaza clar ca va fi pedepsita doar cultivarea in spatii publice. Tara are o istorie lunga cu marijuana. In 1967 cultivarea si consumarea acesteia a fost interzisa de dictatorul Franco, insa masura acestuia a fost ignorata. Acum spaniolii pot vinde legal seminte de canabis, atata timp cat nu sunt expuse in vitrina magazinelor.

Desi este o slaba legalizare a consumului de canabis, Spania se va indrepta cu pasi marunti in directia eliminarea oricaror restrictii asupra consumului de marijuana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.