Cadavrele a 34 de imigranti, inclusiv a 20 de copii, care au fost abandonati  de calauze in desertul Sahara, langa granita cu Algeria, fiind descoperite in desert, saptamana trecuta, au anuntat miercuri autoritatile din Niger.

"Treizeci si patru de persoane, dintre care cinci barbati, noua femei si 20 de copii au murit incercand sa traverseze desertul", a declarat Ministerul de Interne din Niger.

"Probabil au murit de sete, asa cum se intampla adesea, si au fost gasite langa Assamaka", a declarat o sursa de securitate pentru AFP, referindu-se la un punct de frontiera dintre Niger si Algeria.

Temperaturile din regiune pot ajunge lsi la 42 de grade Celsius, inregistrandu-se adesea furtuni de nisip, relateaza france24.com.

Potrivit ministrului de interne Mohamed Bazoum, citat de Reuters, acestia au decedat in perioada 6-12 iunie, mentionand ca resedintele Mahamadou Issoufou a transmis condoleante familiilor lor.

Doua dintre victime au fost identificate ca fiind cetateni din zona invecinata a Nigeriei, insa nationalitatea celorlalte victime nu este momentan cunoscuta, a adaugat acesta

Organizatia Internationala pentru Migratie estimeaza ca 120.000 de persoane au trecut prin Agadez anul trecut. OIM a specificat ca 37 de migranti au murit in desert anul trecut, scrie BBC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.