Un cutremur de 5,3 grade a zguduit joi dimineata insula Hokkaido, cea mai nordica insula a arhipelagului japonez. Autoritatile sustin ca nu exista riscul producerii unui tsunami si nu au fost raportate, pana in acest moment, victime sau pagube materiale majore, transmite Reuters.

De asemenea, nu au fost raportate probleme la infrastructura nucleara de pe insula, desi nici una dintre centrale nu functioneaza.

Seismele sunt destul de comune in Japonia, unde sunt inregistrate 20% din cutremurele ce au o magnitudine de peste 6 grade pe scara Richter, potrivit News.ro.

In Japonia, cel mai puternic cutremur inregistrat a atins 9 grade pe scara Richter la 11 martie 2011. Peste 20.000 de oameni si-au pierdut viata dupa ce cutremurul a provocat un val tsunami urias, care a maturat coasta nord-estica si a declansat scurgeri de radiatii la Fukushima.

In urma cu doua luni, 49 de persoane si-au pierdut viata intr-un seism care a lovit Kyushu, cea mai sudica insula a arhipelagului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.