Un german din doi afirma ca se simte "uneori un strain" in tara sa din cauza prezentei a "numerosi musulmani", potrivit unui studiu universitar prezentat miercuri si care constituie inca o dovada a avansului ideilor populiste in aceasta tara.

Proportia atinge 50% in aceasta privinta, fata de 43% in 2014. Efectuat de Universitatea din Leipzig (est) in cooperare cu mai multe fundatii, acest sondaj arata printre altele ca 41,4% dintre respondenti afirma ca musulmanilor ar trebui sa li se interzica sa vina in Germania (36,6% in 2014).

Un german din trei (33,8%) crede ca tara sa, care a primit in 2015 peste un milion de refugiati, este "invadata" de straini intr-o "maniera periculoasa".

In majoritate (59,9%), persoanele interogate cred ca refugiatii nu sunt persecutati in tarile de origine iar pentru 32,1% acestia au venit pentru a profita de ajutoarele sociale, relateaza hotnews.ro.

In est, circa 13% doresc un "Fuhrer" "care sa guverneze in interesul tuturor" (10% in vest). Intre 25,5% (est) si 21% (vest) doresc un partid unic, care sa incarneze "comunitatea poporului", concept provenit din doctrina nazista.

"Paturi intregi din populatia sunt pregatite in continuare sa nu aprecieze si sa persecute ceea ce percep ca fiind deviant si strain", scriu doi dintre autori, Oliver Decker si Elmar Brahler.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.