Cel putin 50 de persoane si-au pierdut viata si alte 53 au fost transportate la spital, in noaptea de sambata spre duminica, in urma unui atac armat la un club de noapte din Orlando, potrivit sefului politiei, citat de Associated Press.




BIlantul anterior era de cel putin 20 de morti si 42 de raniti.

Atacul a fost condamnat dur de presedintele american Barack Obama, fiind catalogat drept un "act de teroare", "un act de ura", relateaza mediafax.

Atacul a fost revendicat de gruparea terorista Stat Islamic, printr-un comunicat postat de agentia gruparii, Amaq, citata de Reuters.

Mai precis, Omar Mateen este atacatorul identificat de catre autoritati. In plus, din cercetari a reiesit faptul ca tatal sau este un activist politic de origine afgana care se opune vehement Pakistanului si presedintelui afgan, Ashraf Ghani.

Peste 100 de persoane participau la o seara cu tema latino in club, aflat in apropiere de bulevardul Orange and Kaley. Aproximativ 20 de focuri de arma s-ar fi auzit in club, potrivit unor surse. Inregistrari video au fost postate pe retele de socializare in care zeci de vehicule apartinand serviciilor de urgenta se aflau la fata locului, iar persoane primeau ingrijiri pe strada.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.