Aeroportul International din Dubai, unul dintre cele mai active din lume, a fost inchis sambata, timp de o ora, din cauza unei drone, ceea ce a perturbat calatoria a mii de pasageri si traficul aerian, relateaza AFP si Reuters.

"Spatiul aerian al aeroportului international din Dubai a fost inchis timp de 69 de minute din cauza unei drone, ceea ce a provocat un numar de perturbari. A fost redeschis (sambata) la ora (locala) 12.45 (11.45, ora Romaniei)", se arata intr-un comunicat, citat de AFP, publicat sambata seara de Dubai Airports, care gestioneaza cele doua aeroporturi locale.

Astfel, 22 de zboruri au fost redirectionate, iar mii de pasageri au fost afectati, au anuntat autoritatile aviatice si Paul Griffiths, directorul Dubai Airports, relateaza Reuters.

Saisprezece zboruri au fost redirectionate catre Dubai World Central, celalalt aeroport, a precizat pentru Reuters un purtator de cuvant al Dubai Airports.

Potrivit presei locale este vorba despre al doilea incident de acest fel in ultimele 18 luni.

Dronele sunt interzise pe o raza de cinci kilometri in jurul aeroporturilor, heliporturilor si zonelor de aterizare in EAU.

O ancheta cu privire la acest incident a fost lansata de catre Aviatia Civila a Emiratelor Arabe Unite (EAU), scrie News.ro.

Cei care se fac vinovati de aceasta survolare, risca amenzi usturatoare, scrie presa.

Autoritatile in domeniul aviatiei sunt ingrijorate mai ales de dronele de talie mica, operate ca modele de avioane sau in scop recreational, deoarece utilizatorii lor nu sunt, adesea, la curent cu reglementarile in domeniul aviatic.

Autoritatea Aviatiei Civile din Marea Britanie a emis in iulie 2015 un avertisment, in urma a sapte incidente in care drone au fost pilotate in apropierea unor avioane pe diverse aeroporturi britanice in mai putin de un an.

Comisia Europeana (CE), constienta de aceasta amenintare, a recunoscut in 2015 ca "vor avea loc accidente cu drone" si a insarcinat Agentia europeana pentru securitate aeriana sa elaboreze reguli pentru operarea dronelor in Europa.

Citeste si:
Importanța confortului și a siguranței pasagerilor în autobuzele...
Importanța confortului și a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.