Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se va intalni pentru discutii, saptamana viitoare, cu liderul rus Vladimir Putin, in cadrul Forumului Economic Intenational de la Sankt Petesburg. Aceasta este prima intalnire a celor doi politicieni din ultimul an si jumatate, transmite Reuters.

Relatiile dintre Moscova si Uniunea Europeana au fost deosebit de incordate, in ultimii doi ani, ca urmare a anexarii Crimeei si sustinerii insurgentei pro-ruse din estul Ucrainei. Sanctiuni economice au fost implementate de ambele tabere, iar in vreme ce liderii europeni sunt reticenti cu privire la prelungirea sanctiunilor impotriva Rusiei, premierul Dimitri Medvedev a amenintat ca va prelungi embargoul impotriva produselor alimentare din statele europene pana la finele anului 2017.

Intre timp, Juncker a sustinut imbunatatirea relatiilor cu liderii rusi, avertizand ca politica europeana nu ar trebui sa fie dictata de interesele Washingtonului, scrie News.ro.

Vineri, purtatorul de cuvant al CE a precizat ca vizita lui Juncker nu va schimba atitudinea UE vizavi de Rusia.

”Cred ca este foarte important sa incercam, cel putin din punct de vedere economic, o apropiere de Rusia. Pot sa va asigur ca nu voi indulci atitudinea UE la Sankt Petesburg”, a precizat Juncker, intr-un mesaj citit de purtatoarea de cuvant a CE.

Acceptarea invitatiei la Forumul Economic International de la Sankt Petesburg a starnit critici acide in randul unor politicieni europeni, care se tem ca statele membre nu vor accepta prelungirea sanctiunilor.

Insa, oficialii UE au atras atentia ca numerosi lideri nationali si ministri, printre care se numara cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande, au vizitat Rusia in ultima perioada.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.