Autoritatile italiene si britanice anuntau saptamana aceasta capturarea unuia dintre cei mai cautati traficanti de persoane din lume, seful uneia dintre cele mai importante retele care opereaza in Africa centrala si Libia, de unde pleaca barcile cu refugiati spre Italia.

Medhanie Yehdego Mered, in varsta de 35 de ani, din Eritreea, care se lauda cu trimiterea a cel putin 13.000 de oameni in Europa, era cautat de un an.

Se pare insa ca nu el este cel prins la sfarsitul lunii mai in capitala Sudanului, Khartoum, si extradat miercuri in Italia.

Refugiati care i-au platit lui Mered ca sa ajunga in Europa au declarat pentru The Guardian ca tanarul prins de italieni si National Crime Agency din Marea Britanie nu este celebrul traficant.

"Il cunosc foarte bine, il pot recunoaste usor. Ala nu era el", a spus Anbes Yemane, un student de 23 de ani din Eritreea, care a povestit cum a ajuns in Italia in decembrie 2013 apeland la serviciile gruparii lui Mered.

El a spus ca refugiatii erau tratati ca animalele si amenintati de Mered cu un pistol.

Un alt fost client, care nu a dorit sa ii apara numele de teama ca Mered i-ar putea face rau familiei sale in Sudan, a confirmat ca barbatul extradat in Italia nu este traficantul, pe care il cunoaste din 2011. "Este foarte periculos si foarte puternic", a mai spus el.

Cel retinut la Khartoum este se pare Medhanie Tesfamariam Berhe, un refugiat din Eritreea, in varsta de 29 de ani.

Rudele sale au aratat ca tanarul este nevinovat si a fost confundat, relateaza ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.