Bretagne, cainele din rasa Golden Retriever care si-a inceput cariera de salvator in 2001, dupa atentatele de la World Trade Center din New York, a fost eutanasiat luni la Cypress, in statul Texas. Femela de 16 ani, ultimul caine care a participat la actiunile de cautare si salvare dupa atentatele din 11 septembrie 2001 si care traia inca, suferea de insuficienta renala si de degradarea generala a starii de sanatate.

Stapana ei, pompierul voluntar din Cy-Fair Denise Corliss, a luat decizia dureroasa de eutanasiere. In semn de omagiu, pompieri ai cazarmii si ai fortelor de interventie din Texas au format un culoar de onoare pentru a o saluta ultima oara pe Bretagne la intrarea in clinica veterinara din Fairfield, unde Denise Corliss si-a dus cainele. La iesirea din clinica, Bretagne a fost transportata intr-o masina a fortelor de ordine, invelita in steagul statului Texas, relateaza AGERPRES.

"Este un moment foarte greu pentru pompieri. Si-a servit tara si comunitatea. Este un lucru mic pe care il putem face pentru a o cinsti cand pleaca din lumea noastra", a spus pompierul David Padovan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.