Revolte, jafuri si focuri de arma au erupt in capitala din papua Noua Guinee miercuri dupa ce politia a deschis focul asupra unei demonstratii studentesti, ranind circa 12 persoane si ucigand pana la patru, au declarat oficiali si locuitori din Port Moresby, citati de Reuters.

Un val de tulburari politice a izbucnit in ultimele saptamani in natiunea insulara aflata in nordul Australiei, in conditiile in care s-a facut apel la demisia premierului Peter O’Neill din cauza acuzatiilor de coruptie.

Locuitori din Port Moresby au spus ca politia a tras in multime si a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa oamenii adunati al un protest in campusul Waigani de la universitatea PNG, relateaza hotnews.ro.

“Acum se desfasoara o foarte mare confruntare intre oameni si politiei chiar langa Spitalul General Port Moresby”, a declarat Reuters un reprezentant al unitatii medicale, dupa ce un grup de studenti raniti au ajuns acolo pentru tratament.

“Sunt si impuscaturi, s-a deschis focul”, a adaugat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.