Privelistea pe care o ofera nu este pentru cei slabi de inima.

Constructia celui mai lung pod de sticla din lume se apropie de sfarsit, Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge fiind situat deasupra Parcului National Tianmenshan, din provincia chineza Hunan, scrie Descopera.ro.

Unul dintre motivele pentru care aceasta constructie a fost realizata din sticla este de a permite celor care o viziteaza sa poata admira peisajul fabulos al zonei montane.

Dupa ce va fi finalizat, podul va avea o lungime totala de aproximativ 430 de metri si o latime de circa 6 metri. Podul este construit la o distanta de aproximativ 300 de metrideasupra solului.

In scopul de a reduce vibratiile, care ar putea afecta structura podului, acesta a fost echipat cu peste 70 de bile de sticla, fiecare cantarind circa 750 de kilograme, a spus Wan Tianbao, inginerul-sef al proiectului, pentru China Daily.

Speciastii au realizat peste 100 de teste, pentru a demonstra ca podul rezista la o greutate echivalenta cu cea a 800 de oameni.

Intr-un interviu acordat pentru Inhabitat, Joe Chen, directorul general adjunct al Zhangjiajie Canyon Tourism Management Company, a declarat: „Nu vom avea doar un leagan atasat de pod, ci trei leagane, inclusiv un leagan gigant, care are o lungime totala de aproximativ 170 de metri”.

Primii turisti vor putea vizita podul de sticla de-abia la sfarsitul acestui an. Pana acum, nu a fost anuntata data oficiala a inaugurarii constructiei, conform Radio21.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.