Presedintele Frantei, Francois Hollande, a declarat ca amenintarea cu privire la atentate in perioada Campionatului European exista, dar francezii nu trebuie sa se lase impresionati si trebuie sa ia toate masurile pentru ca turneul sa fie unul reusit.

"Din nefericire, aceasta amenintare este valabila pentru o perioada indelungata. Astfel ca trebuie sa luam toate masurile necesare pentru ca Euro-2016 sa fie un turneu reusit", a spus Hollande la France Inter, potrivit AFP.

Franta este in stare de urgenta de la atentatele din 13 noiembrie de la Paris. Peste 90.000 de jandarmi, politisti si agenti de ordine privati vor fi mobilizati pentru a proteja stadioanele si zonele de fani la turneul care va incepe vineri, scrie News.ro.

Francois Hollande a mai afirmat ca nimeni un intelege faptul ca greva din transporturi, inceputa saptamana trecuta, si cea a pilotilor Air France, prevazuta pentru week-end, ii impiedica pe fani sa faca deplasari intre cele zece orase care vor gazdui meciuri.

In ceea ce priveste nationala Frantei, Hollande i-a cerut sa se concentreze pentru competitie, in contextul in care Karim Benzema, neselectionat, a afirmat ca selectionerul Didier Deschamps a cedat presiunilor unei parti rasiste a Frantei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.