Departamentul de Stat al SUA a emis o alerta de calatorie prin care ii avertizeaza pe cetatenii americani asupra riscului unor potentiale atacuri teroriste in Europa.

„Ii alertam pe cetatenii Statelor Unite cu privire la riscul unor potentiale atacuri teroriste pe intreg teritoriul Europei, avand drept tinta evenimente majore, obiective turistice, restaurante, centre comerciale si mijloace de transport”, se mentioneaza in avertismentul de calatorie, valabil pana la data de 31 august, informeaza Agerpres.

„Numarul mare de turisti care viziteaza Europa in lunile de vara va oferi tinte mai numeroase pentru teroristii care planuiesc atacuri in locuri publice, in special la evenimente mari”, mai subliniaza Departamentul de Stat.

Alerta de calatorie mentioneaza ca Franta va gazdui EURO 2016 la fotbal intre 10 iunie si 10 iulie si ca guvernul de Paris a prelungit starea de urgenta, decretata dupa atentatele din 13 noiembrie, pana la 26 iulie, pentru a acoperi si Turul Frantei la ciclism (2-24 iulie).

„Stadioanele EURO 2016, zonele pentru fani si evenimentele neoficiale de vizionare a turneului in Franta si in alte tari din Europa reprezinta tinte potentiale pentru teroristi, la fel ca alte evenimente sportive de anvergura si zone de adunari publice in Europa”, adauga Departamentul de Stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.