Vacanta de vara bate la usa si cu totii avem in minte zilele de concediu. Daca ai vrea ca anul acesta sa ajungi intr-o destinatie inedita, fara ca asta sa-ti afecteze prea mult bugetul, ai la dispozitie cateva orase europene superbe, care abia asteapta sa fie descoperite.

Chiar si atunci cand bugetul nu ne permite vacante de lux, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa renuntam la a cunoaste noi orase si culturi. Un studiu citat de publicatia britanica Huffington Post a scos la iveala faptul ca, in vreme ce un telefon nou, un televizor sau alte lucruri materiale ne bucura pe moment, o calatorie intr-un loc deosebit ne confera o senzatie de multumire de mai lunga durata.

In acelasi timp, cand vine vorba despre cheltuielile de vacanta, putem sa luam un credit rapid, pe care sa-l returnam in cateva luni. Un astfel de imprumut cu rate saptamanale sau lunare ne poate ajuta sa ne oferim vacanta la care visam. Banii sunt returnati aproape fara sa-i simtim, in rate egale, pe toata durata creditului.

Iata ce orase europene poti bifa vara aceasta fara sa cheltuiesti foarte multi bani:

Dubrovnik, Croatia

Croatia nu se afla foarte departe de tara noastra, asa ca incepand cu drumul, cheltuielile unui voiaj pana in Dubrovnik nu vor fi foarte mari. Circa 900 de kilometri ne despart de acest oras superb, situat pe coasta Marii Adriatice. O cafea costa in Dubrovnik circa 5 lei, o bere in jur de 9 lei, iar o masa care cuprinde trei feluri de mancare pentru doua persoane ajunge la 180 de lei. Cel mai popular obiectiv turistic de aici este reprezentat de Zidurile Orasului vechi Dubrovnik, iar vizitarea lor costa in jur de 50 de lei.

In ceea ce priveste cazarea, doua nopti petrecute la un hotel de 3 stele costa circa 300 de lei pentru doi adulti, un pret comparabil cu hotelurile din statiunile romanesti.



Riga, Letonia

Riga este situat pe malul Marii Baltice si este un oras care isi impresioneaza vizitatorii prin culoare si un farmec aparte, specific tarilor baltice. Este capitala Letoniei si cel mai mare oras din Tarile Baltice, iar preturile de aici imbie pe oricine sa-i descopere sarmul specific.

O cafea costa circa 10 lei in Riga, in timp ce pretul mediu pentru o bere este 12 lei. Pentru o masa cu trei feluri pentru doua persoane vom cheltui undeva la 300 de lei. Cel mai cunoscut obiectiv turistic este Domul din Riga, iar vizitarea lui costa 12 lei. Cazarea la un hotel de trei stele pentru doua persoane va costa circa 200 de lei, pentru doua nopti petrecute aici.

Citeste si:
Construcție rezistentă: care sunt top 3 materiale folosite?
Construcție rezistentă: care...

Budapesta, Ungaria

Capitala tarii vecine este un oras in care putem ajunge foarte usor si care le ofera turistilor o multime de atractii. Orasul este despartit in doua de Dunare, iar o croaziera cu vaporasul este aproape imperativa pentru oricine ajunge aici.

O cafea costa circa 7 lei, iar o bere 8 lei. Cu doar 150 de lei, un cuplu poate lua o masa compusa din trei feluri de mancare, iar in ceea ce priveste cazarea, un weekend in Budapesta la un hotel de trei stele va costa in jur de 300 de lei pentru doua persoane.



Vilnius, Lituania

Cu un centru istoric inclus pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO, Vilnius este o destinatie de bifat de catre iubitorii de calatorii. Desi este un oras mult mai mic decat alte capitale europene, el nu este cu nimic mai prejos fata de alte mari orase baltice. Trecutul si prezentul se imbina intr-un mod armonios si putem sa vedem cladiri inalte si moderne alaturi de lacase de cult datand din 1300.

Citeste si:
Cum te acomodezi după concediu: 5 trucuri ușor de aplicat
Cum te acomodezi după...

Cand vine vorba despre preturi, in Vilnius putem bea o cafea cu 6 lei, o bere cu 7 lei iar cu 150 de lei putem lua masa in doi. Biserica Sfanta Ana, cel mai important obiectiv turistic din acest oras, poate fi vizitata gratuit, iar cazarea timp de doua nopti pentru doi adulti costa in jur de 250 de lei.

Varsovia, Polonia

Capitala Poloniei se afla in fruntea clasamentului cand vine vorba despre orase europene ieftine, noteaza The Telegraph. Desi turismul este foarte dezvoltat si multi straini vin sa-l viziteze, preturile sunt inca foarte mici si mai mult decat avantajoase pentru ce ofera aceasta metropola.

Parcul Ogród Saski, bisericile, fortareata Varsoviei si atmosfera din centrul vechi, unde turistii pot sa se plimbe in trasurile trase de cai, sunt doar cateva lucruri de bifat in acest oras. O cafea la una dintre terasele din centrul orasului costa 10 lei, o bere este circa 8 lei, o masa completa pentru doua persoane costa aproximativ 160 de lei. Cazarea timp de doua zile la un hotel de trei stele va costa un cuplu circa 300 de lei.

Citeste si:
Descoperă Belgia prin orașele sale medievale. Informații și detalii...
Descoperă Belgia prin orașele...

De cealalta parte a topului, cele mai scumpe orase europene sunt Viena, Stockholm, Oslo, Londra si Amsterdam, noteaza portalul specializat in turism, thetouristoflife.com.

Ce parere ai despre aceste destinatii? Pe care dintre ele vrei sa o bifezi vara asta?


Sursa foto: Shutterstock


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.