Sadiq Khan, primarul Londrei, a pus steagul LGBTQ pe Primaria Londrei pentru a comemora Ziua Internationala impotriva homofobiei si transfobiei.

Evenimentul este sarbatorit in fiecare an pentru a atrage atentia asupra violentei si discriminarii impotriva persoanele LGBTQ, pe care acestia le traiesc pe tot globul, precizeaza richarddawkins.net.

"Nu puteam sa fiu mai mandru ca acum cand pot ajuta la sarbatorirea IDAHOT 2016 prin arborarea steagului LGBTQ aici, in Primarie", a spus Khan intr-un interviu pentru Pink News, un tabloid care se adreseaza comunitatii LGBTQ.

Sadiq Khan a castigat alegerile locale din Londra cu 57% din numarul voturilor validate si a devenit primul primar de confesiune musulmana a unei capitale europene de avenrgura. Campania acestuia s-a axat pe promisiunea unei administratii transparente si transformarea Londrei intr-o capitala europeana prospera si toleranta.

Acesta este un adevarat progresist, intrucat a sustinut inca de la inceputul carierei sale politice comunitate LGBTQ, a votat ca parlamentar pentru legalizarea casatoriilor intre persoanele de acelasi sex si promoveaza drepturile femeilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.