Un jurnalist francez, corespondent la Cairo al publicatiei La Croix si al postului de radio RTL, a fost deportat de autoritatile egiptene, care nu au oferit vreo explicatie pentru aceasta masura, a anuntat ministrul francez de Externe.

Remy Pigaglio, care lucra la Cairo din anul 2014, a aterizat pe Aeroportul International din capitala Egiptului pe data de 23 mai si a fost trimis inapoi in noaptea urmatoare, in pofida interventiei ambasadei franceze, se afirma intr-un comunicat al publicatiei La Croix.

Ministerul de Externe si cel al Afacerilor Interne de la Cairo nu au dat curs cererilor de a comenta acest caz. Potrivit unei surse de la aeroprtul din Cairo, jurnalistul francez a fost deportat intrucat o agentie de securitate a informat ca acesta a fost implicat in "actiuni care pun in pericol si ameninta securitatea Egiptului," insa nu a oferit mai multe detalii cu privire la natura acestor actiuni, citat de Reuters online, potrivit MEDIAFAX.

Jean-Marc Ayrault, ministrul francez de Externe a declarat ca: "L-am contactat pe omologul meu egiptean si i-am comunicat ca nu pot ramane indiferent la o situatie care submineaza libertatea presei (...) Regret aceasta decizie a Egiptului."

Pigaglio a declarat, pentru publicatia La Croix, ca nu a fost tratat aspru, insa nu a primit vreo explicatie pentru aceasta masura.

Corespondentii francezi din Cairo au condamnat la unison aceasta actiune, afirmand ca este simptomatica pentru atitudinea autoritatilor egiptene in privinta libertatii de exprimare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.