Parasirea Uniunii Europene ar putea obliga Marea Britanie sa se imprumute zeci de miliarde de lire, crescand astfel datoria publica a tarii si fortand ministrul de finante sa extinda masurile de austeritate in deceniul urmator.
In loc sa se intoarca la surplus in 2019-2020, dupa cum este planificat in prezent, Marea Britanie ar putea avea un deficit bugetar de aproximativ 30 de miliarde de lire daca britanici voteaza pentru Brexit luna viitoare, scrie Bloomberg.

”Atingerea echilibrului bugetar in cazul unui Brexit ar putea insemna extinderea masurilor de austeritate pentru inca 2 ani fata de cat era planificat”, a spus Paul Johnson, directorul Institutlui de Studii Fiscale (IFS) din Anglia.


Interventia IFS reprezinta un castig major pentru George Osborne, ministrul britanic de finante, care doreste ramanerea Marii Britanii in UE si incearca sa isi argumenteze optiunea folosind argumente economice, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.