Rezultatele examinarilor ramasitelor umane gasite in urma prabusirii de saptamana trecuta a avionului EgyptAir sustin ipoteza unei explozii la bordul aeronavei, a declarat un responsabil al serviciilor egiptene de medicina legala, citat de AP si Le Figaro.

"Explicatia logica este ca o explozie a doborat avionul", a declarat acesta pentru Associated Press.

Toate cele 80 de ramasite care au fost aduse la Cairo sunt resturi mici. "Nu exista nici macar o parte intreaga dintr-un corp, cum ar fi un brat sau un cap", a spus oficialul, adaugand ca a fost gasita si partea stanga a unui cap.

"Insa nu pot spune ce anume a cauzat explozia", a spus el.

Un avion apartinand companiei EgyptAir, care efectua o cursa intre Paris si Cairo, a disparut saptamana trecuta, in noaptea de miercuri spre joi,cu 66 de persoane la bord, nemaiputand fi localizat cu ajutorul radarului.

Fuselajul avionului a fost descoperit vineri la 290 de kilometri de orasul Alexandria, situat in regiunea de coasta a Egiptului, in sudul Marii Mediterane.

In avion se aflau treizeci de egipteni, cincisprezece francezi, doi irakieni, un britanic, un belgian, un kuweitian, un saudit, un sudanez, un ciadian, un portughez, un algerian si un canadian si zece membri ai echipajului, scrie MEDIAFAX.

In toamna anului 2015, organizatia terorista Stat Islamic a revendicat prabusirea unui avion de pasageri rus in Egipt, un incident soldat cu 224 de morti. Avionul Airbus A321 al companiei ruse Kogolimavia (Metrojet), care zbura pe ruta Sharm el-Sheikh - Sankt-Petersburg, s-a prabusit pe 31 octombrie in Peninsula Sinai, in nordul Egiptului. Incidentul aerian s-a soldat cu moartea celor 224 de persoane aflate la bord. Gruparea fundamentalista Provincia Sinai, filiala egipteana a retelei teroriste Stat Islamic, a revendicat doborarea avionului, informatia fiind confirmata de Rusia, Statele Unite si Marea Britanie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.