In mai putin de doua ore, un grup de hackeri a reusit sa extraga din mai multe bancomate din Japonia, intr-un atac coordonat, 12,7 milioane de dolari folosind carduri clonate.

Potrivit autoritatilor, cele 1.600 de clone de carduri folosite au fost realizate in urma unui atac informatic asupra unei banci din Africa de Sud.

In total, hackerii au facut 14.000 de tranzactii la bancomate, iar politia estimeaza ca la actiune au participat aproximativ 100 de persoane. Suma maxima care poate fi extrasa intr-o zi de la un bancomat din Japonia este de 100.000 de yeni.

Majoritatea celor care au pierdut bani in urma atacului sunt cetateni din Africa de Sud. Acum, autoritatile din Japonia si statul african colaboreaza pentru a-i prinde pe infractori.

Acesta este al doilea atac informatic de proportii din acest an care vizeaza banci, noteaza MEDIAFAX.

In martie, hackerii au furat 81 milioane de dolari de la Bangladesh Bank, deoarece institutia folosea switch-uri la mana a doua de 10 dolari si nu avea instalat un firewall.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.