Mai multe localitati din Indonezia au fost acoperite de un strat subtire de cenusa, dupa eruptia vulcanului Sinabung, de pe insula Sumatra, in care au murit cel putin sapte persoane.

Vulcanul Sinabung, aflat la aproximativ 1.900 de kilometri nord-vest de Jakarta si fiind printre cei mai activi vulcani din tara, a erupt duminica, provocand moartea a cel putin sapte persoane, iar alte doua se afla in stare critica. Serviciile de interventie cauta in continuare supravietuitori in zona.

Stratul de cenusa a ajuns in localitati aflate la 12 kilometri distanta de vulcan, a declarat seful armatei locale Agustatius Sitepu pentru AFP, printre care se afla si localitatea Gamber din Sumatra de Nord.

Cu toate ca eruptia a avut loc duminica, locuitorilor le este interzis in continuare sa se apropie mai mult de 2,460 metri de vulcan. "Solicitam locuitorilor din apropierea vulcanului Sinabung sa se fereasca de zonele rosii, pe o raza de trei kilometri de crater, de patru kilometri de ecuator in sectorul nord - nord-est sau pe o raza de sapte kilometri in sectorul sud- sud-est", a declarat Muhammad Nuril Ansori, un oficial local, relateaza BBC News online, citati de MEDIAFAX.

Sinabung a inceput sa erupa in 2010, dupa o perioada de inactivitate de 400 de ani. In urma eruptiei din 2014, zeci de persoane au murit, iar alte mii au fost nevoie sa-si paraseasca casele, dupa care s-au intors.

In Indonezia se afla peste 120 de vulcani activi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.