Un atac sinucigas a vizat, sambata dimineata, un convoi al fortelor NATO in provincia Parwan din Afganistan, a declarat un oficial NATO, care a adaugat ca nu exista raniti printre personalul coalitiei, informeaza site-ul publicatiei Stars and Stripes.

"Putem confirma faptul ca un vehicul al coalitiei a fost lovita de un (dispozitiv improvizat exploziv) in aceasta dimineata, in apropierea de Bagram", afirma Andrea Dykes, un purtator de cuvant al misiunii NATO, intr-un comunicat. "In ciuda pretentiilor talibanilor si rapoartelor in mass-media, nu au existat raniti in randul personalului coalitiei."

Atacul a avut loc in satul Nasro din districtul Bagram, in apropierea baza militara Bagram, a declarat Abdul Shokoor Qudosi, guvernatorul districtului Bagram.

In urma atacului ar fi fost insa ranite doua persoane civile, a anuntat un oficial.

Mohammad Radmanish, purtatorul de cuvant al armatei afgane a mentionat ca mai multi militari afgani au fost raniti, relateaza agentia de stiri FANA.

Talibanii au revendicat acest atac
, un cont de Twitter afiliat acestora anuntand ca zeci de militari americani au fost ucisi sau raniti. Un alt cont sustinea ca mai multe transportoare blindate au fost distruse. Talibanii exagereaza in mod frecvent rezultatele atacurilor lor, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.