Autoritatile egiptene au negat rapoartele privind localizarea cutiilor negre ale avionului EgyptAir, dupa ce postul de televiziune CBS News anuntase gasirea acestora, informeaza site-ul cotidianului The Telegraph.

Oficiali neidentificati de la Ministerul egiptean al Aviatiei Civile au negat rapoartele legate de descoperirea inregistratoarelor de zbor. Acestia au afirmat pentru ziarul egiptean Al-Masry Al-Youm, ca in cazul in care cutiile negre sunt localizate, publicul va fi anuntat “imediat”, scrie MEDIAFAX.

Anterior, potrivit unor surse guvernamentale egiptene neidentificate, citate de postul de televiziune CBS News, echipajele de cautare ar fi descoperit inregistratoarele de zbor ale aeronavei EgyptAir in apropierea locului in care au fost gasite fragmente din avionul prabusit.

Datele inregistrate de cutiile negre ar juca un rol crucial in ancheta care incearca sa determine care au fost cauzele prabusirii avionului in noaptea de miercuri spre joi, care s-a soldat cu moartea tuturor celor 66 de persoane aflate la bord.

Armata egipteana a postat pe internet primele imagini cu ramasitele avionului recuperate din ape, relateaza Associated Press. Din imagini se pot observa ramasitele puternic-deteriorate ale unor scaune, veste de salvare - din care una este aparent intacta - si o bucata de panza, care pare a fi o parte din patura unui copil sau un sac de dormit.

Armata egipteana a anuntat vineri ca a gasit mai multe fragmente in estul Mediteranei, la aproximativ 290 de kilometri nord de Alexandria.

Biroul de anchete si analize pentru securitatea aviatiei (BEA) a anuntat ca mesajele ACARS (Aircraft Communication Addressing and Reporting System) emise de avionul EgyptAir indicau detectarea fumului la bord cu putin timp inainte de prabusirea in mare, confirmand astfel rapoartele din mass-media.

Sambata, ministrul francez de Externe, Jean-Marc Ayrault a spus ca, impreuna cu alti oficiali francezi si egipteni, s-a intalnit cu aproximativ o suta de rude ale victimelor pentru a-si exprima "compasiunea profunda".

Citeste si:
46 de români și 24 de cetățeni străini vor fi aduși în România din...
46 de români și 24 de...

"Sunt examinate toate ipotezele si niciuna nu este privilegiata", a mai spus Ayrault, comentand cu privire la ancheta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.