Un agent al Secret Service a impuscat un barbat, in apropierea Casei Albe, dupa ce acesta a refuzat sa arunce arma, informeaza Reuters, citand informatiile oficiale emise de serviciul de securitate al presedintelui SUA.

Un barbat inarmat cu un pistol s-a apropiat, vineri seara, de un punct de control din apropierea Casei Albe, ofiterii Secret Service i-au ordonat sa se opreasca si sa renunte la arma, insa acesta nu s-a conformat comenzilor verbale, asa ca a fost impuscat de un agent, fiind apoi luat in custodie, se arata intr-un comunicat al Secret Service.

Barbatul a fost transportat la spital in stare critica, a anuntat Departamentul de servicii medicale de urgenta al districtului Columbia.

Pentru scurt timp, serviciul de securitate al presedintelui SUA a blocat Casa Alba, ca o masura de precautie. Vicepresedintele Joe Biden, care se afla in incinta Casei Albe la momentul cand a avut loc incidentul, a fost transportat intr-un loc sigur, au mai afirmat surse oficiale.

Un oficial a mai declarat ca presedintele a fost informat in legatura cu acest incident si nimeni din personalul Casei Albe nu a fost ranit.

Barack Obama nu se afla la Casa Alba, fiind pe un teren de golf de la baza militara Andrews, informeaza site-ul publicatiei The Wall Street Journal.

Potrivit unui comunicat comun al Departamentului de Politie Metropolitana, Secret Service si FBI, citat de postul de televiziune CBS News, in acest moment, pe baza datelor preliminare, nu exista nici un indiciu care sa lege acest incident de un act terorist. Cu toate acestea, ancheta este in curs pentru a stabili motivele care l-au facut pe suspect sa actioneze in acest fel, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.