Imigratia necontrolata este o chestiune de securitate, iar daca Ungaria accepta cotele de imigranti, Budapesta si alte orase unguresti vor fi imposibil de recunoscut in douazeci sau treizeci de ani, afirma Viktor Orban, intr-un interviu pentru postul public de radio, citat de agentia de stiri MTI.

"Guvernul ungar vrea o Uniune Europeana democratica, ale carei relatii interne, reguli pentru viata de zi cu zi, compozitie etnica si cultura sa fie decise de europeni si nu de o elita birocratica de la Bruxelles, care actioneaza in contrast fata de dorintele popoarelor europene," a mai declarat premierul ungar.

Acesta a mai adaugat ca referendumul privind cotele de imigranti este singurul lucru de care Bruxellesul nu poate scapa, iar daca referendumul din Ungaria are succes, atunci Bruxellesul va da inapoi.

Premierul ungar Viktor Orban a mai afirmat ca Polonia si Ungaria, ca de altfel si restul statelor central-europene, au fost criticate inca de cand a inceput criza imigrantilor, iar acest lucru nu este un accident, scrie MEDIAFAX.

"In spatele Partidului Democratic se afla [...] George Soros," Orban insistand ca Soros a cerut Europei sa accepte cel putin un milion de imigranti musulmani, iar Ungaria a blocat acest plan american, care a fost conceput de Soros.

Guvernul Viktor Orban a luat masuri dure pentru a bloca venirea imigrantilor extracomunitari in spatiul Uniunii Europene.

In septembrie 2015, Romania, Cehia, Slovacia si Ungaria au votat, in Consiliul UE pentru Justitie si Afaceri Interne, impotriva sistemului de relocare a imigrantilor conform unor cote obligatorii, dar schema de distribuire a 160.000 de refugiati a fost aprobata.

Recent, Comisia Europeana a propus un sistem permanent de distribuire a refugiatilor in tarile Uniunii Europene, statele putand refuza timp de un an primirea extracomunitarilor, achitand in schimb contributii de 250.000 de euro pentru fiecare imigrant refuzat. Polonia, Ungaria si Cehia au anuntat ca se opun initiativei Comisiei Europene de creare a unui sistem permament de distribuire a imigrantilor pe baza de cote obligatorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.