Fortele guvernamentale si militiile aliate au declansat, luni, o operatiune ofensiva in provincia Anbar, vizand zonele ocupate de organizatia terorista Stat Islamic, se arata intr-un comunicat al comandamentului fortelor militare din Irak, informeaza site-ul postului de televiziune France24.

Ofensiva vizeaza orasul Rutba din provincia vestica Anabar, aflat pe ruta principala spre Iordania, care a fost ocupat de fortele jihadiste in anul 2014.

In luna iunie a aceluiasi an, Stat Islamic a ocupat zone intinse la nord si vest de Bagdad, iar in anul urmator a cucerit capitala provinciei Anbar, Ramadi.

Ulterior, fortele irakiene au reusit sa elibereze o serie de zone ocupate de gruparea terorista, eliberand Ramadi la inceputul acestui an si orasul Heet, luna trecuta, scrie MEDIAFAX.

In pofida infrangerilor suferite in ultima perioada, organizatia Stat Islamic a organizat un val de atentate sangeroase, inclusiv trei atacuri teroriste intr-o singura zi la Bagdad, care au produs aproape o suta de victime.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.